Hunder er ikke vanskelige
- de har det vanskelig

Om meg

Kort om meg

Jeg heter Helle Haugenes, og jeg ønsker å gjøre kunnskap om hunder, atferd og læring tilgjengelig for hundeeiere slik at de klarer å løse de utfordringene livet med hund byr på med effektive og snille metoder som bygger relasjon og samarbeid.

Hjertet mitt banker litt ekstra for de hundene som allerede har noen utfordringer, og mitt mål er å gi familiehunder et tilbud hvor både hundens og eierens velferd og behov står i fokus. ​

Jeg er utdannet og sertifisert instruktør og atferdskonsulent, og tilbyr konsultasjoner og trening på nett, og i mine lokaler i Maura, som ligger et steinkast fra Gardermoen. 

Om du har en hund med atferdsutfordringer. Som kanskje er redd mange ting, som bjeffer på det meste, eller er for stressa til å få til noe som helst. Da kan jeg hjelpe deg 

​- Helle
Write your awesome label here.
Xeni i 1998
Om meg

Min hundehistorie

Min vei fra vanlig hundeeier til å jobbe profesjonelt med atferd ligner på mange andres: en hund med utfordringer.

Historien starter så langt tilbake som tidlig 1990-tallet, hvor Nordenstam og Järverud var ekspertene og hunder skulle adlyde samme hva. Jeg fikk mange velmente, men dårlige råd, til min obsternasige kelpie som bjeffet på hunder og gjetet biler. Rådene gjorde mer skade enn gagn. Ikke hjalp de, og forholdet oss imellom ble stadig dårligere. Til tider led hun også. I ettertid er dette vondt på tenke på.

Etterhvert erstattet vi lydighet med tur og kos, og vi fikk heldigvis mange fine år sammen. Den dag i dag får jeg fortsatt vondt i magen av å tenke på hva jeg utsatte bestevennen min for fordi jeg stolte blindt på mer erfarne (og velmenende!) hundefolk.

SERTIFISERINGER

IAABC CDBC

Sertifisert atferdskonsulent på hund gjennom den internasjonale og anerkjente organisasjonen IAABC, som den eneste i Norge.

Fear Free-sertifisert 

Pet processional, Fear FreePets.

IAABC ADT

Akkreditert hundetrener (ADT) gjennom den internasjonale og anerkjente organisasjonen IAABC, som den eneste i Norge.

CCUI

Sertifisert Control Unleashed instruktør for Leslie McDevitt.

Canis Klikkerinstruktør

Canis Hundeskole (2003)

Instruktørkurs 

Trondheim Hundeskole (2002)

Dip. ABST

ved Companion Animal Sciences Institute (CASI) i Canada under James O'Heare:  Atferdskonsulent hund, katt, hest og fugl med fordypning på aggressiv atferd hos hund. Utdanningen er estimert til 660 timer, og jeg oppnådde høyeste mulige karakter på programmet.

Family Dog Mediator (FDM)

Family Dog Mediation® Education Center for Kim Brophey. Etologi, raselære og problemløsing som tar utgangspunkt i hundens naturlige atferder og behov.

Nosework Instruktørkurs

instruktørutdanning, Nosework Norge. Sted: Lahaugmoen Hundesenter med Naomi Sund. (2020)

UTDANNING

Laget med