top of page
gary-sandoz-gZJ9Q04h5mc-unsplash.jpg

Hunder er ikke vanskelige
- de har det vanskelig

HVEM JEG ER

Jeg heter Helle Haugenes, og jeg ønsker å gjøre kunnskap om hunder, atferd og læring tilgjengelig for hundeeiere slik at de klarer å løse de utfordringene livet med hund byr på med effektive og snille metoder som bygger relasjon og samarbeid.

 

Hjertet mitt banker litt ekstra for de hundene som allerede har noen utfordringer, og mitt mål er å gi familiehunder et tilbud hvor både hundens og eierens velferd og behov står i fokus. ​

Jeg er utdannet og sertifisert instruktør og atferdskonsulent, og tilbyr konsultasjoner og trening på nett, og i mine lokaler i Maura, som ligger et steinkast fra Gardermoen. 

Om du har en hund med atferdsutfordringer. Som kanskje er redd mange ting, som bjeffer på det meste, eller er for stressa til å få til noe som helst. Da kan jeg hjelpe deg 

- Helle

FRA HOBBY TIL YRKE

Helle Haugenes, atferdskonsulent og hundetrener

Min vei fra vanlig hundeeier til å jobbe profesjonelt med atferd ligner på mange andres: en hund med utfordringer.

 

Historien starter så langt tilbake som tidlig 1990-tallet, hvor Nordenstam og Järverud var ekspertene og hunder skulle adlyde samme hva. Jeg fikk mange velmente, men dårlige råd, til min obsternasige kelpie som bjeffet på hunder og gjetet biler. Rådene gjorde mer skade enn gagn. Ikke hjalp de, og forholdet oss imellom ble stadig dårligere. Til tider led hun nok også.

 

Etterhvert erstattet vi lydighet med tur og kos, og vi fikk heldigvis mange fine år sammen. Den dag i dag får jeg fortsatt vondt i magen av å tenke på hva jeg utsatte bestevennen min for fordi jeg stolte blindt på mer erfarne (og velmenende) hundefolk.

Bilde av Pie, Working kelpie
Jaktlabradoren Ada sitter på skogssti med hvitveis i bakgrunnen.

Vendepunktet kom sammen med at internett ble allemannseie på midten av 1990-tallet. Jeg oppdaget "positiv hundetrening" og skjønte at det var mulig å trene hund uten tvang og ubehag. Noen år senere ble jeg oppmerksom på arbeidet til Breland-paret og klikkertrening på en forelesning i psykologi. 

interessen for atferd og trening var for alvor vekket. Etter dette tok jeg flere instruktørutdanninger, trente egne hunder, holdt kurs, utdannet meg videre, og de senere årene har jeg spesialisert meg på problematferd. 

Nå jobber jeg med hund på heltid for å hjelpe hunder og hundeeiere med å finne trivselen sammen.

Les mer om bakgrunnen min under

SERTIFISERINGER

IAABC CDBC - Sertifisert atferdskonsulent på hund gjennom den internasjonale og anerkjente organisasjonen IAABC, som den eneste i Norge.

IAABC ADT - Akkreditert hundetrener (ADT) gjennom den internasjonale og anerkjente organisasjonen IAABC, som den eneste i Norge.

CCUI - Sertifisert Control Unleashed instruktør for Leslie McDevitt.

Fear Free-sertifisert - Pet processional, Fear FreePets.

CV

Dip. ABST ved Companion Animal Sciences Institute (CASI) i Canada under James O'Heare:  Atferdskonsulent hund, katt, hest og fugl med fordypning på aggressiv atferd hos hund. Utdanningen er estimert til 660 timer, og jeg oppnådde høyeste mulige karakter på programmet.

Canis Klikkerinstruktør, Canis Hundeskole (2003)

Instruktørkurs, Trondheim Hundeskole (2002)

Nosework instruktørutdanning, Nosework Norge

Family Dog Mediator (FDM), Family Dog Mediation® Education Center for Kim Brophey, med fokus på etologi, raselære og problemløsing som tar utgangspunkt i hundens naturlige atferder og behov.

UTDANNING

KURS OG
KONFERANSER

Jeg har også deltatt på en rekke kurs med mange kjente instruktører og hundefagfolk: 

  • ClickerExpo, Billund, Danmark i 2016, Karen Pryor CT

  • ClickerExpo Live 2021, Karen Pryor CT

  • Lemonade Conference 2020, IAABC & FDSA

  • WOOF!-konferansen 2018 i regi av Chirag Patel

  • Helgekurs med Hannah Branigan, Catch Hundetrening avd Hønefoss.

  • 4 dagers instruktørkurs for Chirag Patel, Nosey Barker i UK.

  • En rekke seminarer og kurs med blant annet Eva Bertilsson, Kathy Sdao, Lars Fält, Bob Bailey, Simon Prins, Leslie McDevitt, Morten Egtvedt og Cecilie Køste.

bottom of page